Szerda, 2012. szeptember 19.

Előadások:

12:00-13:00
GRADEX

Cím: Geoműanyagok alkalmazási lehetőségei
Előadó: Tóth Gergő, Okleveles építőmérnök, Főmérnök, Gradex Kft.
Leírás: ...


13:00-14:00

RUUKKI

Cím:1) Ruukki méretező programok gyakorlati alkalmazása, esettanulmányokon keresztül bemutatva
2) Ruukki fejlesztések a fenntartható fejlődés követelményei szerint (Energy panel, Life panel, Solar panel)
Előadó: Mucsina István, tervezőmérnök, RUUKKI Hungary Kft.
Leírás: 1. Ruukki méretező programok gyakorlati alkalmazása, esettanulmányokon keresztül bemutatva

A szoftverekkel való méretezés számtalan előnnyel jár. Pontos és gyors méretezést tesz lehetővé, melyet aztán gombnyomásra dokumentálni tudunk.
Igaz ez az EuroCod szerint méretező, magyar kezelőfelülettel rendelkező POIMU (trapézlemez), PURCALC (vékonyfalú szelemen) TRAYPAN (“C” kazetta illetve szendvicspanel) programokra is, melyeket a Ruukki ingyenesen a tervezők, és a diákok rendelkezésére bocsát.
Néhány életből vett példán keresztül bemutatásra kerül milyen egyszerű a használatuk.
Kiderül például, hogy mekkora alakváltozást szenved egy panel, ha csak hőmérsékleti terhelés éri, vagy hogy hogyan lehet számítani a magasbordás lemezek többtámaszúsítását.

2. Ruukki fejlesztések a fenntartható fejlődés követelményei szerint

A Ruukki a környezetvédelem, a kimerülő energiaforrások és a fenntartható fejlődés követelményeinek megfelelően, termékeit folyamatosan fejleszti. A legújabb energiahatékony megoldások:
- Solar Liberta (fotovoltaikus tálcás burkolat; üvegburkolat, mely áramot termel)
- Energy panel (fokozott légzárású szendvicspanel, mely a minimális filtráció révén vezet energiamegtakarításhoz)
- Life panel (újrahasznosított anyagok felhasználásával készült szendvicspanel, mellyel magas Leed vagy Breem minősítés érhető el).14:00-15:00
SIKA

Cím: Pincétől a padlásig az építéskémiával
Előadó: Asztalos István, okl. építészmérnök, műszaki vezető, Sika Hungária Kft.
Leírás: A Sika Csoport az építőipari és ipari különleges vegyi anyagok világszintű beszállítója. Áttekintés a cégcsoport által gyártott és forgalmazott termékekről, azok gyakorlati alkalmazásáról. Néhány fontosabb terület: Betontechnológia és mélyépítési szigetelések a gyakorlatban, profi tömítési- és ragasztási rendszerek, betonjavítás és -védelem megoldásai.
Jelentkezés


15:00-16:00
LIABAU KFT

Cím: Liapor, az építőanyag
Előadó: Halász András, Liabau Kft.
Leírás: "A modern építőanyagok új távlatokat nyitnak az építészetben. Ilyen a Liapor duzzasztott agyaggolyó, amelynek széleskörű felhasználásából kerül néhány példa említésre.
A feltöltéseknél, a könnyűbeton alkalmazásoknál eddig nem tapasztalt fesztávokat, hőhídmentes szerkezeteket tesz lehetővé könnyű súly és nagy szilárdság mellett. Látszóbeton házak minden szigetelés nélkül k=0,32 w/m2K.
A Liapor beton falazóblokkok csúcstechnológiát képviselnek, passzívházas alkalmazásnál is. Mindezt 100-os környezetbarát módon teszik, így még zöldtetős víztároló retegnek vagy műtalajnak is alkalmasak."


16:00-17:00
SCHOMBURG technológiai bemutató

Cím: Kent szigetelések és műgyanta bevonatok alkalmazása
Előadó: Deák István értékesítési vezető, Deák Péter technikus
Leírás: ...


 

Kirándulások:

08:30-14:00
Reneszánsz Kőfaragó Zrt. – Süttői üzemlátogatás

A Reneszánsz Zrt észak-magyarországi Süttő község közelében található bányáit már közel 2.000 éve művelik, az innen származó mészkövet az ókori, római birodalomban is használták. A Reneszánsz bányaterülete 114 hektáron terül el, melyen öt fejtési hely található, összesen 22 hektár területen. A havi kitermelés kb. 600-800 m3 díszítőipari felhasználásra alkalmas tömbkő, melyből a feldolgozó üzem évente 100.000 m2 lapteméket, és 2.000 m3 tömb jellegű a terméket állít elő. A kirándulás során ebbe a süttői létesítménybe nyerhettek betekintést.


09:30-12:00
Margit és Erzsébet híd látogatás

A kirándulás során megtekintjük a Margit hidat a kezelőjárdáról és az Erzsébet híd kábelkamráját. Mindkét híd fontos szerepet tölt be Budapest közlekedési hálózatában, ezért fontos az alaposabb megismerésük. A kiránduláson részt vesznek a hidak hídmesterei, akik részletes információkkal szolgálnak majd nektek a hidakról és az üzemeltetés kérdéseiről is.


10:00-12:00
Rákosy Glass Kft. – Gyárlátogatás

A kirándulás célja a Rákosy Glass Kft. X. kerületi üzemének feltérképezése. Itt testközelből ismerhetjük meg az üveg hagyományos megmunkálását és a legkorszerűbb technológiákat is. Az üveg, dekorálási módszerein túl, betekinthetünk a tartószerkezeti, zajvédő és energetikai felhasználás lehetőségei és előnyei közé. A Rákosy Glass Kft. által 2012-ben szabadalmaztatott fűthető üveg, egyedülálló megoldást kínál az építőmérnöki gyakorlatban is elterjedő zöld házak építésére.


 

Egyéb:

18:00-20:00
Szakmai vetélkedő

A tavalyi verseny nagy sikere új hagyomány teremtésére késztette a szervezőket, így idén második alkalommal rendezzük meg a Szakmai vetélkedőt, amire szeretettel várunk mindenkit, korra, nemre, szakirányra való tekintet nélkül. Érdemes minél szélesebb látókörű csapatokkal indulni, hogy valaki mindig biztos legyen a válaszban.