Kedd, 2012. szeptember 18.

Előadások:

13:00-14:00
Brucha

Cím: Brucha Panel korszerű megoldások
Előadó: Bazsika Ferenc
Leírás: ...


14:00-15:00
Rákosy Glass

Cím: Különleges üvegszerkezetek - fűthető üveg
Előadó: Tóth Krisztina építőmérnök
Leírás: ...


15:00-16:00
LEIER

Cím: Leier előregyártott vasbeton szerkezetek a tervezésben és a kivitelezésben.
Előadó: Magyar Gábor, okl. mérnök, vezető statikus, Leier Hungária Kft.
Leírás:
1., Az előregyártás újrafogalmazása
--- szabadulás a médiaátoktól
2., A térlefedés eszközei
--- vízszintes, függőleges, és ferde térelhatárolások, szintáthidalások (lépcső)
--- Filigrán szerkezetek fogalma
3., Leier termékek tervezési és kivitelezési példái termékcsoportonként
A mérnöki gyakorlat lépései a tervtől a megvalósulásig a födémek, falak és lépcsők esetében
Jelentkezés


16:00-18:00
CREATON

Cím: Homlokzatburkolatok, tetőfedő anyagok
Előadó: Cságoly Zoltán, Creaton Kft.
Leírás: Creaton Tonality és Eternit homlokzatburkolatok, finomkerámia és szálcemet homlokzatburkolatok alkalmazási lehetőségei, a szerelt homlokzatburkolatokról általában, illetve energetikai, megtérülési kérdések épületfelújításoknál.
Alacsony hajlásszögű és viharálló tetők: Napjainkaban egyre szaporodó viharok okozta komoly tetőkárokra ad megoldást a Creaton viharálló tető tervezési programja.


 

Kirándulások:

08:00-13:00
Bakonytherm Pápateszéri Téglaipari Kft. – Gyárlátogatás

A keddi napon (október 18-án) lehetőség nyílik ellátogatni a Pápateszéri Téglagyárba. A látogatás alkalmával betekintést nyerhettek a gyárba, részletes tájékoztatót kaphattok a termékekről, fejlesztésekről. Valamint lehetőségünk lesz a mai korszerű téglagyártás mélyebb titkaiba is betekinteni, mindezt gyakorlott és felkészült szakemberek segítségével. Az utazás, illetve az étkezés a vendéglátónknak köszönhetően biztosított.

Jelentkezés


9:00-12:00
Lindab Kft. - Gyárlátogatás

A svéd központú Lindab cégcsoport 1959 óta acél könnyűszerkezetes termékeket és rendszereket fejleszt, gyárt és értékesít – az építőipari („Lindab Profil”) és légtechnikai („Lindab Ventiláció”) iparág számára. Az 1992-ben megalapított magyar leányvállalat, a Lindab Kft. Biatorbágyon a Közép-Kelet-Európai régió központja is és jelentős gyártási kapacitással rendelkezik.
A cég filozófiájához tartozik a kiváló minőségű, tartós és környezetbarát termékek előállítása, a magas színvonalú hozzáadott értékek ill. szolgáltatások biztosítása a teljes megvalósítás folyamán (vevői igények, tervezés, gyártás, szállítás, csomagolás, kivitelezés, karbantartás), továbbá szerves együttműködés folytatása szakmai szövetségekkel, oktatási intézményekkel.
2012. szeptember 18-án 9.00-tól 12.00-ig a BME Építőmérnöki Kar által szervezett Szakmai Hét keretében az érdeklődő hallgatók számára szakmai előadáson bemutatjuk a Lindab Profil építőipari termékeket és rendszereket, mérnöki szolgáltatásokat, továbbá üzemlátogatás keretében gyakorlatban megtekintjük a vékonyfalú acél szelvények hidegalakításos gyártási folyamatait is. 

Versenyek:

12:00-18:00
Geodéta verseny*
Időpont: 2012.09.18. 12:00-18:00
A verseny során bárki kipróbálhatja magát a geodéziai alapok ismeretében. Izgalmas és vicces feladatok várnak rátok, ha ellátogattok 2012. szeptember 18-án délután a kollégium teraszára. Az előző évi nagy érdeklődésre való tekintettel idén pénznyereménnyel lehetnek gazdagabbak a résztvevő versenyzők.


* Jelentkezés a szakkollegium.vpk.bme.hu címen