Geodézia versenyAz Általános- és Felsőgeodéziai Tanszék, valamint a Szakkollégium munkáját dícsérő eseményről van szó. Nem titkolt szándékunk a geoinformatika ágazat "középpontba" helyezése, mivel az utóbbi években kissé háttérbe szorult a szakmai rendezvényeinken. A feladatok összesállításánál cálunk volt, hogy a gólyák és a felsőbb évesek egyenlő eséllyel indulhassanak. Ennek tükrében a résztvevőknek nem elmélyült tudásra, hanem a mérnöki kreativitásukra és találéoknyságra lesz szükségük.
Az építőmérnöki feladatok nagy része pár cm pontos műholdas helymeghatározást igényel, ezt a "valós idejű kinematikus" (RTK) műholdas módszer biztosítani képes.
A verseny résztvevőinek RTK segítségével kell egy bizonyos alakzatot kitűzniük. A koordináták adottak, a versenyzőknek ezeket a pontokat kell megtalálni és kitűzni. Azokat is szívesen látjuk, akik kevésbé rutinosak, ők számíthatnak a szervezők segítségére. A jól szereplő csapatok tárgynyereményben részesülnek. A szervezők mindenkit szeretettel várnak a Vásárhelyi Pál Kollégium felújított Teraszán.

Geodézia verseny kiírás